Fshati Trebosh i rrethinës së Tetovës është vendi ku reth 20 vite, prej reparteve prodhuese të Vezë Sharrit prodhohen vezë të freskëta pule. Firma është themeluar me partneritet gjerman, gjë që nënkupton implementimin e standardeve evropiane.  
 

Zogjtë janë njëditorë dhe importohen nga vendet e Bashkimit Evropian. Rritja dhe zhvillimi i tyre prej zogjve në pulastrenë tërësisht është e digjitalizuar dhe e automatizuar, me qëllim të sigurimit të kushteve optimale.

Pulat mbikëqyren dhe kontrollohen tërësisht gjatë procesit të rritjes dhe të bërjes së vezëve. Të ushqyerit e tyre është i automatizuar dhe i dozuar, në harmoni me nevojat e rritjes cilësore, që është në përputhje me sistemin HACCP për ushqim të shëndetshëm. Për këtë arsye, Vezë Sharri si kompani ju garanton vezë të cilësisë së lartë, të mbrojtura me logo të veçantë, në përputhje me standardet evropiane më të larta ISO 22000:2005 dhe HALAL.

Prej 120.000 pulave për prodhimin e vezëve dhe  60.000 zogjve, Vezë Sharri prodhon mbi 100.000 vezë në ditë. 80% e prodhimit është i destinuar për tregun e vendit, ndërsa 20% eksportohet në tregjet e rajonit. 

Pulat që bëjnë vezë janë të vendosura në sallë tërësisht të automatizuar në 10 nivele. Tri herë në ditë ushqehen në mënyrë të automatizuar me ushqim të cilësisë së lartë, të përfituar sipas recetave gjermane dhe ujit të pastër të Malit Sharr. Po ashtu, në mënyrë të automatizuar pastrohet dhe thahet hapësira e tyre dhe transportohen hedhurinat. Nga pikëpamja sanitare, në nivel vjetor, bëhen 12 analiza të gjakut të pulave që bëjnë vezë.

Vezë Sharri i ofron këto kategori të vezëve: M (53-63g) ; L (63-73g) XL (+73)

Secila vezë shënohet me lazer, duke vënë logon, klasin dhe datën e prodhimit dhe ambalazhohet në mënyrë automatike në ambalazh nga prodhues të njohur botëror (Hartmann)

 

Фабриката за производство на пилешки и говедски месни преработки, трајни и полутрајни сувомеснати производи, ЛЕКЕР е ќерка компанија на Везешари. Од оваа фабрика излегуваат контролирани производи кои го освојуваат пазарот во Македонија и пошироко. Месото кое се користи како суровина е од здравите кокошки од фармата на Везешари. Со меѓународниот стандард ISO 22000:2005 се произведуваат околу 5 тони пилешки и говедски сувомеснати производи.

 

Основата на процесот на производство ја сочинуваат високо квалитетната суровина, внимателно одбрана според потеклото и квалитетот.

 

Беспрекорна хигиена и строго дефинирани патишта на движење на суровината и готовите производи се основата на работењето на ЛЕКЕР.  Погонот за производство на сувомеснати производи претставува најсовремена инвестиција, почнат со градба во 2005 година. Со производство компанијата започна во јануари 2007 година и капацитет изнесува 5 тони производи од пилешко и говедско месо дневно.

Процесот на производство е со централно дигитален систем за регулација и мониторинг, а се одвива на германска линија и технолошки процес на производство. Согласно потребите на производствениот процес постои климатизиран затворен систем со централна и дигитална регулација на параметрите на воздухот.

 

Од нашата производствена линија излегуваат следниве производи од пилешко месо:

 

екстра салама, екстра салама со маслинки, печурки и пиперки, пилешка виршла, димен пилешки деликатес, шунка од пилешки гради, пилешка чајна, пилешки кулен.

 

Од палетата говедски производи, нудиме:

 

димено говедско месо, димен говедски деликатес, екстра говедска салама, говедска мортадела,  говедски суџук и говедска чајна.

 

Современите германски рецепти, во комбинација со традиционалните рецепти од земјава, овозможуваат висок квалитет и деликатесни продукти од пилешко и говедско месо.

 

Gjatë punëve të përditshme, duke u ballafaquar me problemin e mbeturinave, që nga viti 2006 filluam të mendojm për një zgjidhje apo investim të ri reth kësaj problematike. Duke shkëmbyer idetë dhe përvojat tona me partneritetin dhe kolegët gjerman, vendosem që të investojm në një central biogazi.

Në vitin 2013 – vendosem gurthemelin e centralit të parë në Maqedoni me biogaz – Elektro Sharri, që prodhon rrymë elektrike prej mbeturinave.

Përvoja gjermane dhe mbështetja nga vendi, bënë të mundur që ky central t’i ofrojë tregut të Maqedonisë, energji elektrike nga burimet alternative të rinovueshme dhe elokologjikisht të pranueshme me Kapacitet prej 1 megavat në orë.

 

Për prodhimin e rymës elektrike, si lëndë të parë përdorën glasat e pulave nga ferma “Vezë Sharri”, hirin nga qumështoret , mbetjet nga fermat e kafshëve, mbetjet e rrushit , por edhe mbetjet të tjera bujqësore, bujqit pasi grumbullojn grurin dhe misrin, mbetjet e tyre (kashten) e marim ne, me çrast edhe e pastrojm token e tyre, qe don te thote edhe nje zgjidhje e nje problemi tjeter per bujqit.

Me Elektro sharrin, mbetjet, nuk trajtohen si mbeturina, por si burim i rinovueshëm i energjisë.

Përderisa nga mbeturinat e perpunuara merret METANI,qe digjet per te prodhuar rrymen elektrike, te njejtat perpunohen perseri dhe nga ato perfitojm pleh organik.

Plehu organik, si produkt eshte I aprovuar dhe I  regjistruar ne instuticonet perkatese dhe posedon leje per eksport ne vendet e bashkimit evropian dhe ploteson standardet me te larta internacionale te kualitetit dhe sigurise shendetsore dhe ekologjike.

Duke prodhuar plehun, perpos qe kemi pastruar mbeturinat dhe ambientin, mundesojm qe te kemi nje ambient te bukur ekologjik.

 

+ 389 44 368-750

+ 389 44 368-750

Vezë Sharri-Trebosh - 1200 Tetovë - R. Maqedonisë

Vezë Sharri-Trebosh - 1200 Tetovë - R. Maqedonisë

©2018 © Veze Sharri

Proudly created by Studio MARUBI

Follow us