Vezë Sharri shënoi sot Ditën Botërore të Vezës

Sot është Dita e Botërore e Vezës e cila shënohet nga viti 1996 të premten e dytë të muajit Tetor. Me rastin e kësaj dite, nëpër botë organizohen aktivitete që fokusojnë vëmendjen tek veza dhe benefitet që kemi nga ajo.

Vezët janë ushqimi më me kalori në planet. Një vezë me përmasa mesatare përmban: 20% të kërkesës ditore të vitaminës A, 10% e kërkesës ditore me vitaminë D të nevojshëm për ndërtimin e skeletit, 10% të kërkesës ditore me vitaminë E anti-oksidant natyral që ul efektin e plakjes, 10% të kërkesës ditore me vitaminë K e nevojshme për koagulimin e gjakut dhe shumë vitamina B, të cilat përfshihen në reaksionet kimike brenda trupit.

Por, edhe vlerat minerale nuk janë të pakta. Një vezë përmban 17% të nevojave tona për fosfor, 15% të nevojave për hekur, i cili është i rëndësishëm për oksigjenimin e duhur të indeve.

Kompania Vezë Sharri me rastin e kësaj dite, si një nga prodhuesit më të mëdhenj të vezës së freskët në Maqedoni, dhuroi pako me produkte të mishit të pulës nga Lecker dhe vezë në Qendrën ditore të fëmijëve me nevoja të veçanta në Tetovë dhe Gostivar.

Gjithashtu, pako me ushqime u shpërndanë edhe në Fshatin e fëmijëve SOS në Shkup dhe me këtë simbolikisht u shënua kjo ditë, duke nxitur buzëqeshjen në fytyrat e fëmijëve.+ 389 44 368-750

+ 389 44 368-750

Vezë Sharri-Trebosh - 1200 Tetovë - R. Maqedonisë

Vezë Sharri-Trebosh - 1200 Tetovë - R. Maqedonisë

©2018 © Veze Sharri

Proudly created by Studio MARUBI

Follow us